ΜΥΤΙΛΗΝΗ | ΛΕΣΒΟΣ

Hotel Lesvion © Thomas Kardakaris

2015 | Privacy Policy

To πρωινό του Ξενοδοχείου

Οι υπεύθυνοι του πρωινού του ξενοδοχείου Lesvion έχουν ως βασική επιδίωξη να κρατήσουν ψηλά τον πήχη στην ποιότητα των εδεσμάτων που προσφέρονται. Αυτό κυρίως επιτυγχάνεται με την επιλογή πάντα των πιο αγνών και φρέσκων υλικών.

Κύριο μέλημα η ποιότητα, αλλά και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Στον μπουφέ μπορεί κανείς να απολαύσει, διά χειρός υπευθύνων κουζίνας, σπιτικά κέικ, μηλόπιτα, σοκολατόπιτα, φρουτοσαλάτα, ομελέτα, αλλά και διάφορα άλλα εδέσματα, ανά περιόδους, όπως ρυζόγαλο, σιμιγδαλένιο χαλβά, σε περιόδους νηστείας, και σφουγγάτο (κολοκυθομπούρεκο) τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν οι σπιτικές μαρμελάδες που φτιάχνονται με πολύ μεράκι και όρεξη να περιοριστούν τα τυποποιημένα προϊόντα και να προσφέρεται αληθινή γεύση στους πελάτες του ξενοδοχείου. Στα πλαίσια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, μπορεί κανείς ακόμα να απολαύσει γνήσιο μέλι από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λέσβου, φέτα Π.Ο.Π. Μανταμάδου, λαδοτύρι Π.Ο.Π. Θερμής,  σταρένια παξιμάδια από την Φίλια, αβγά από ντόπιο παραγωγό, άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και ελιές παραγωγής μας.

Φυσικά, από τον μπουφέ δεν λείπουν τα αλλαντικά, τα δημητριακά, το ψωμί (λευκό και ολικής αλέσεως) και οι φρυγανιές, το κίτρινο τυρί, το βούτυρο και το γιαούρτι, το ταχίνι, η κομπόστα, τα καρύδια, τα αποξηραμένα φρούτα, ανθότυρο τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και οι χυμοί, ο καφές, το γάλα και διάφορες γεύσεις τσαγιού. Επίσης, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν και τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού, μόνο από ντόπια προϊόντα (νεράντζι, βύσσινο, ντοματάκι και διάφορα εποχιακά).